Oefentherapie Cesar      Hengelo

  • werkhouding
  • paardrijden-balans3
  • testimage1
  • paardrijden-balans2
  • ontspannen

Hippische sportoefentherapie

Goed paardrijden begint bij jezelf. Je eigen houding en zit is een belangrijk onderdeel binnen het paardrijden. Wanneer jij goed zit, kun je van je paard ook verwachten dat hij ontspannen en in balans loopt. Maar wat doe je als je van nature niet over een goede houding beschikt of als je last hebt van lichamelijke klachten?

Als oefentherapeut Cesar leer ik mensen hoe zij hun lichaam beter kunnen gebruiken in dagelijkse activiteiten. Als hippisch sportoefentherapeut richt ik mij op het geven van begeleiding aan ruiters in de paardensport. De begeleiding kan los van het paard en op het paard plaatsvinden.

Ruiterfitheid-trainingen

Deze trainingen vinden los van het paard plaats. In de training wordt gewerkt aan het verbeteren van de lichaams-bewustwording, stabiliteit en het spieruithoudingsvermogen. Op deze manier worden de basisvoorwaarden voor een goede houding en zit getraind los van het paard. Onderzoek toont aan dat deze manier van trainen een positieve invloed heeft op het verbeteren van de balans en stabiliteit tijdens het paardrijden.

Zitles

Bij een ziles wordt de ruiter in de context begeleid. Hierbij wordt de houding en zit van de ruiter geanalyseerd tijdens het paardrijden. De oefentherapeut zal deze analyse wanneer mogelijk filmen, zodat de observaties samen met de ruiter teruggekeken kunnen worden. Tijdens de zitlessen ligt de nadruk op het verbeteren van de bewustwording van houding en zit, de balans en stabiliteit. Dit gebeurd veelal op locatie.

Trainingsadvies

De hippisch sportoefentherapeut ook een adviserende rol spelen voor ruiter en/of trainer(s). Daarbij kan er een trainingsschema opgesteld worden voor de ruiter of de combinatie (ruiter en paard). Ook kan er advies gegeven worden over een specifiek stuk binnen de training of kan er een algemeen trainingsadvies gegeven worden.

Hippische sportoefentherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De tarieven voor hippische sportoefentherapie zijn te vinden onder ‘Kosten hippische sportoefentherapie’.

hippische sportoefentherapi