Oefentherapie Cesar      Hengelo

  • werkhouding
  • paardrijden-balans3
  • testimage1
  • paardrijden-balans2
  • ontspannen

Vergoedingen oefentherapie Cesar

De oefentherapeut is sinds 2008 vrij toegankelijk. Dit houdt in dat u zonder verwijzing terecht kunt bij de oefentherapeut Cesar. Meld u zich aan zonder verwijzing dan zal er eerst een screening plaatsvinden om uw klacht beter in kaart te kunnen brengen en om te bepalen of u bij de oefentherapeut aan het juiste adres bent.

In hoeverre oefentherapie Cesar wordt vergoed is afhankelijk van uw verzekering. Bij de dekking voor oefentherapie Cesar wordt onderscheid gemaakt tussen kinderen en jongeren tot 18 jaar en volwassenen.

Vergoedingen tot 18 jaar (niet chronische aandoeningen)
Tot 18 jaar geldt het dat de eerste 9 behandelingen voor oefentherapie Cesar worden vergoed vanuit de basisverzekering. Daarnaast is er de mogelijkheid van 9 extra behandelingen wanneer de eerste 9 niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.
Wanneer er meer behandelingen nodig zijn kunnen deze vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed of dienen ze zelf betaald te worden wanneer er geen sprake is van een aanvullende verzekering.

Voor een aantal aandoeningen geldt dat alle behandelingen worden vergoed. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Vergoedingen tot 18 jaar (chronische aandoeningen)
Het aantal vergoedingen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar verschilt per verzekering. Laat u goed informeren door uw zorgverzekeraar met betrekking tot het juiste aantal vergoedingen.

Vergoedingen 18 jaar en ouder (chronisch en genoemd op de chronische lijst)
Volwassenen met een aandoening die op de chronische lijst staat kunnen na de 20ste behandeling in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen zullen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering of zelf betaald moeten worden. Dit is afhankelijk van het aanvullende pakket.

Meer informatie over vergoedingen kunt u vinden op de website van de vereniging van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck: www.vvocm.nl