Verbeter je houding en zit tijdens het paardrijden met oefentherapie speciaal voor ruiters.

Oefentherapie
Een oefentherapeut Cesar/Mensendieck is opgeleid tot specialist in het behandelen van klachten door ontstaan door een niet optimale houding en/of manier van bewegen. Hierdoor kunnen pijnklachten, spanningsklachten of problemen met het uitvoeren van specifieke activiteiten ontstaan. Als hippische sportoefentherapeut, heb ik mezelf verder gespecialiseerd tot sportoefentherapeut die zich in het bijzonder richt op het behandelen van ruiters.

Hippische sportoefentherapie helpt ruiters bij het verbeteren van hun houding en zit. Ruiters worden zich bewust gemaakt van ongunstige bewegingspatronen tijdens het rijden. Door te werken aan het verbeteren van de houding, balans (tussen aanspanning en ontspanning), stabiliteit, conditie, souplesse, spierkracht en de ademhaling, worden lichamelijke klachten verholpen en de prestaties tijdens het paardrijden verbeterd.

Doe de check
Heb je moeite met … ? Maak dan een afspraak voor Hippische Sportoefentherapie.

  • Rechtop zitten
  • Het volgen van de beweging
  • Ademhaling
  • Lichamelijke spanning
  • Angst
  • Pijn tijdens en/of na het rijden
  • Stilhouden van armen en/of benen
  • Geven van correcte hulpen
  • Een goede dressuurproef rijden

Werkwijze
Hippische sportoefentherapie start met een intakegesprek om uw klacht/knelpunt(en) in kaart te brengen. Daarna wordt er een analyse gemaakt van de houding van de ruiter naast het paard en daarna op het paard. Na de intake en het analyse ontvangt u een verslag met behandeldoel en behandelplan. Als dit akkoord is, kan er gestart worden met het traject. Afhankelijk van de beginsituatie, klacht en hulpvraag zal het traject gestart worden los van het paard op de praktijklocatie of op locatie tijdens het paardrijden.

Tijdens de behandelingen los van het paard wordt er gewerkt aan het verbeteren van de: balans, coördinatie, kracht, ontspanning, stabiliteit en mobiliteit van het lichaam middels diverse oefeningen. Tijdens de behandelingen/begeleiding te paard wordt er aandacht besteed aan oefeningen en houdingsadviezen gericht op de houding en zit tijdens het paardrijden.

Om je doel zo snel mogelijk te kunnen bereiken kunnen er verschillende interventies ingezet worden. Denk hierbij aan Oefentherapie in de praktijk, zitles, Franklin ballen, Balance Coach en ruitertrainingen.

Aanmelden
Neem contact op via mail, telefoon of WhatsApp voor meer informatie of om een afspraak te maken.